WHAT'S
NEW_

Kiitos kuluneesta vuodesta!

Vuoden 2021 lähestyessä loppuaan on aika ottaa pieni katsaus kuluneeseen ennen siirtymistä uuteen vuoteen.

Vuonna 2021 olemme saaneet olla mukana yli 40 eri hankkeessa. Kattaus on ollut laaja – niin projektien koon kuin sisältöjenkin osalta. Osassa on kurkotettu avaruuteen, toisissa taas analysoitu muun muassa kestävän kehityksen toimenpiteitä julkisen sektorin toiminnassa. 

Olemme saaneet tänä vuonna uusia työkavereita. Hybridityöskentely on vakiintunut osaksi arkeamme, ja toimimme ympäri Suomea Helsingistä Utsjoelle. Vuosi sai hienon lopetuksen, kun muutimme uuteen toimistotilaamme Mikonkadulle marraskuussa. Odotamme kaikki kovasti, että voimme taas tavata asiakkaita ja yhteistyökumppaneita etäyhteyksien lisäksi myös kasvotusten. 

Isoimpia projektejamme vuonna 2021 ovat olleet muun muassa työ- ja elinkeinoministeriölle toteutettu Business Finlandin arviointi, sekä edelleen käynnissä oleva opetus- ja kulttuuriministeriölle toteutettava Suomen Akatemian arviointi, jota teemme yhdessä Technopolis Groupin kanssa. Lisäksi toteutimme Jyväskylän yliopistolle laajan palveluiden arvioinnin, sekä veimme loppuun Valtioneuvoston kanslialle hankkeet, joissa arvioitiin valtion tulosohjausmallia sekä selvitettiin edellytyksiä bkt:n 4%:n tutkimus-, kehitys- ja innovaatio -intensiteetin saavuttamiselle. Lisäksi tällä hetkellä olemme toteuttamassa muun muassa Team Finland –toiminnan arviointia.  

Kotimaisten hankkeiden lisäksi olemme olleet mukana myös monissa kansainvälisisssä hankkeissa, kuten Euroopan komissiolle toteutetussa innovaatiomyönteisen sääntelyn hyötyjen ja haittojen arvionnissa, Horisontti 2020 –ohjelman arvioinnissa, sekä Intelligent Cities Challenge –hankkeessa. Ensi vuonna olemme mukana myös EU-hankkeessa, jossa tarkastellaan TKI-toiminnan roolia SDG-tavoitteiden saavuttamisessa. 

Olemme myös jatkaneet aktiivisesti 4FRONTin ja FIBSin yhteistä SDG-toimintaa, jossa on kehitetty yritysten käyttöön vastuullisuusarvioinnin työkalu. 

Kaiken kaikkiaan vuosi 2021 on ollut erittäin antoisa – toivommekin, että tuleva vuosi tuo vähintään yhtä paljon yhteistyötä ja uusia kokemuksia.  

Näiden terveisten myötä haluammekin kiittää kaikkia asiakkaitamme ja yhteistyökumppaneitamme kuluneesta vuodesta, ja toivottaa rauhallista joululomaa ja onnellista uutta vuotta 2022!